Klik na Yes

 

Klikom na Yes dobijate sledeći ekran. Ovde izaberite koji operativni sistem nameravate da instalirate na novu particiju. Tekst u zagradi ispred prva dva izbora, znači da taj OS - operativni sistem, može bit instaliran samo na prvoj particiji. Nakon što ste izabrali kliknite Next.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dobićete sledeću sliku. Ovde možete da izaberete koji fajl sistem želite da bude korišćen za ovu particiju. U zagradi imate koji fajl sistem podržavaju koji operativni sistemi. Po tome možete da odlučite koji ćete da stavite. Samo pazite da ne stavite neki koji nije podržan od strane OS-a koji nameravate da koristite. Kliknite Next.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sledeći ekran prikazuje mogućnost da podesite da li želite da particija bude Primarna ili Logička. Neki operativni sistemi ne mogu da stoje na logičkoj particiji kao što su Win95, 98, Me. Drugi pak mogu 2000, XP, NT. Zavisno od sistema izaberite koja particija vam treba.

 

 

 

 

 

 

 

 

Na ovom ekranu možete da odaberete gde želite da particija bude kreirana, tj. na kom delu diska, particije. Imaćete preporuku u zagradi (recomended), i dugme Why koje služi da proverite zašto je određena particija preporučena. Next...

 

 

 

 

 

 

 

 

 Na sledećoj slici možete izabrati sa koje particije(a) će biti uzet prazan prostor za novu particiju. Predlažem da  ih izaberete sve, a PM će se pobrinuti za raspodelu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostaje vam još samo da izaberete veličinu nove particije, i ime. Kliknite Next, pa Finish.

Pravljenje particija će početi tek kada kliknete na Aplly Changes dugme koje će se pojaviti u levom uglu glavnog prozora programa. To znači da možete da napravite više particija odjednom, a ne da čekate da se napravi jedna da bi ste počeli drugu.

 

 

 

 

 

 

 

***Home***Kako ga nabaviti***Tehnička podrška***Downloads***Kontakt***